تالارهای پادشاه ایرانی

بازگشت   تالارهای پادشاه ایرانی > جانداران > كشاورزی > صنایع غذایی

صنایع غذایی تمامی مباحث صنایع غذایی در اینجا

پاسخ
 
ابزارهای تاپیک جستجوی این تاپیک

ترکیبات روغن و انواع روغن پالم,ذرت,زیتون,کنجد و سبوس برنج
  #1  
قدیمی 11/12/2010
آواتار m azd k
m azd k m azd k آفلاین است
كاربر ساده
 

نام: mazdak
جنسيت: مرد
شغل: masoul fani sanaye ghazae
محل سکونت: broujerd
مدرک تحصيلی: foghe lisans
پست: 51
سپاس: 23
از این کاربر 40 بار در 24 پست سپاسگزاری شده
اعتراض ها: 0
به این کاربر 0 بار در 0 پست اعتراض شده
چوب: 1
ترکیبات روغن و انواع روغن پالم,ذرت,زیتون,کنجد و سبوس برنج

روغن پالم:
روغن پالم روغنی خوراکی است که از از پالپ میوه درخت نخل روغنی استخراج شده وتولید گسترده این در سه دهه اخیر مصرف آن در صنایع چربی و روغنی جالب توجیه نموده است.
روغن هسته پالم از مغز هسته های میوه پالم استخراج و از نظر ترکیب و خصوصیات فیزیکی با روغن پالم متفاوت و مصارف و بازار جداگانه ای دارد تولید روغن هسته پالم همراه تولید روغن پالم بوده و مقدار 13-10 تن روغن هسته پالم به ازای هر 100 تن روغن پالم تولید می شود.
روغن پالم یا نخل از نظر حجم تولید در بین روغن های گیاهی تولید شده در سطح دنیا در جایگاه دوم قرار دارد. این روغن حدودا 50 درصد پالمیتیک اسید دارد که یک اسید چرب اشباع است و به همین دلیل تصور می شود که روغن پالم یک نوع روغن هیپرکلسترولمیک می باشد. در واقع، برخی مطالعات حیوانی و انسانی نشان داده اند که روغن پالم از برخی چربی های هیپرکلسترولمیک مثل چربی حیوانی یا روغن نارگیل متفاوت است. اگر چه اسیدهای چرب اشباع از منابع حیوانی یا روغن های گیاهی در رژیم غذایی انسان منجر به افزایش سطح کلسترول می شود، ولی مطالعات اخیر ثابت کرده اند که روغن پالم علی رغم غلظت بالای اسیدهای چرب اشباع(عمدتا پالمیتیک اسید) یک استثناء در این میان می باشد. نتایج یک مطالعه در چین نیز نشان داد که روغن پالم در مقایسه با روغن حیوانی و بادام زمینی می تواند کلسترول تام، LDL و نسبت کلسترول تام به HDL (کلسترول خوب) را کاهش دهد.
اولئیک اسید یکی دیگر از اسیدهای چرب عمده(حدوداً 40 درصد) موجود در روغن پالم است. مطالعات اپیدمیولوژیک در (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) نشان داده که افرادی که مصرف روغن زیتون(منبع غنی اولئیک اسید) در رژیم غذایی آنها بیشتر است میزان مرگ و میر کمتری از نظر بیماری های قلبی دارند. حتی ثابت شده که اولئیک اسید به همان اندازه اسید لینولئیک دارای اثرات کاهش دهندگی کلسترول است و به علاوه اثر کاهش HDL را به همراه ندارد و ترکیبی از پالمیتیک اسید و اولئیک اسید اثرات مفیدی بر افزایش HDL و گیرنده های LDL به جا می گذارد. مانند سایر روغن های خوراکی روغن پالم به راحتی هضم، جذب و در راه های متابولیکی استفاده می شود و هر گرم روغن kcal 9 انرژی دارد. به دلیل آنکه این روغن از منشأ گیاهی است، عاری از کلسترول بوده و می تواند حدود 11 درصد از نیاز روزانه لینولئیک اسید را برآورده سازد.
به طور کلی اثرات تغذیه ای روغن پالم به صورت زیر می باشد:

1) منبع انرژی در رژیم غذایی: این روغن نقش مهمی در برآوردن انرژی و اسیدهای چرب مورد نیاز در بسیاری از مناطق جهان به عهده دارد.
2) عاری بودن از کلسترول و اسیدهای چرب غیر اشباع ترانس: این روغن به علت اینکه دارای سطح متوسطی از اسیدهای چرب اشباع است، نیاز به هیدروژناسیون ندارد و به همین دلیل فاقد اسیدهای چرب غیراشباع ترانس است که در حین هیدروژناسیون روغن تولید می شود. اسیدهای چرب(ترانس) یکی از عوامل ایجاد بیماری قلبی هستند.
3) غنی از آنتی اکسیدان ها: روغن پالم قرمز که به مقدار کمی فرآوری شده حاوی توکرفرول و توکوتری انول های طبیعی( (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) ) و کاروتنوئیدها می باشد که علت رنگ قرمز روغن است. روغن پالم قرمز حاوی مقداری زیادی آلفا و بتا کاروتن می باشد که حدود 90 درصد کل محتوای کاروتنوئید آن است. آلفا کاروتن دارای اثرات ضد سرطان قوی بوده و به طور کلی کاروتنوئیدها فعالیت پیش سازی ویتامین A را دارند. در بدن کاروتنوئیدها به ویژه بتا کاروتن می تواند به (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) تبدیل شود و از این رو عملکرد سیستم ایمنی را افزایش داده و از کمبود ویتامین A در بدن جلوگیری می کند.
ویتامین E یکی دیگر از ترکیبات (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) مهم در ترکیب روغن پالم است که می توان به کاهش LDL و تری گلیسیرید کمک کرده و سطح کلسترول HDL(کلسترول خوب) را افزایش دهد و بدین ترتیب خطر حمله قلبی کاهش می یابد و عملکرد ایمنی و مبارزه با سرطان افزایش می یابد.
آنتی اکسیدان های طبیعی به عنوان پاک کننده های رادیکال آزاد اکسیژن عمل می کنند و نقش محافظتی در برابر پیری سلولی، آترواسکلروز، (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) ، (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) و بیماری (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) دارند.
4) ترکیب متعادل اسیدهای چرب: روغن پالم حاوی مخلوطی از اسیدهای چرب با چند پیوند دوگانه، یک پیوند دوگانه و اسیدهای چرب اشباع هستند.
5) تری گلسیرید: تری گلسیریدهای روغن پالم حامل اسید لینولئیک هستند که جذب و دسترسی آن را برای بدن آسان می کند.
6)جلوگیری از تشکیل لخته در خون: تحقیقات نشان داده که موش هایی که با رژیم غذایی غنی از روغن پالم تغذیه شدند، تشکیل لخته در خون آنها کمتر است.
اثر حرارت پخت بر روغن پالم

بیشتر روغن ها زمانی که در معرض گرما، نور و اکسیژن قرار می گیرند، ترکیبات مهمی در آنها تشکیل می شود. روغن پالم به طور طبیعی به علت داشتن سطح بالای ویتامین E (آنتی اکسیدان)، مقاوم به اکسیداسیون و تند شدن می باشد. این روغن می تواند برای پختن مورد استفاده قرار گیرد. در یک مطالعه نیز اثر حرارت بالای پخت بر روغن پالم نشان داد که هیچ اثر منفی روی چربی های خون ندارد. غلظت اسید لینولنیک در روغن پالم از لینولئیک اسید کمتر است و این ویژگی، مقاومت آن را در برابر تند شدن و پر اکسیداسیون بیشتر می کند. به طور کلی در بین روغن ها که حاوی اسیدهای چرب ضروری هستند، پالم به طور شگفت انگیزی در شرایط پخت مقاوم است.
موارد استفاده از روغن پالم در صنایع غذایی عبارتند از:

1- روغن پخت: به دلیل مقاومت زیاد این روغن به دمای بالا، برای پخت بسیار مناسب می باشد.
2- روغن (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) در صنعت غذا: در برخی صنایع مانند تهیه (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) و (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) به دلیل اینکه دمای بالا استفاده می شود، به کار بردن روغن پالم از طرفی بسیار امن بوده و از طرف دیگر اقتصادی می باشد.
3- تهیه مارگارین: روغن پالم یک جزء ایده آل در صنعت مارگارین است. روغن پالم باعث ایجاد قوام و بافت در مارگارین می شود بدون این که نیازی به هیدروژناسیون و در نتیجه ایجاد اسیدهای چرب ترانس در ترکیب آن باشد.
4- در صنعت (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) پزی (قنادی)
5- تهیه بستنی: امروزه روغن پالم یکی از اجزای اصلی در تهیه (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) به جای چربی (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) است. استفاده از روغن پالم در این مورد موجب بافتی نرم و با کیفیت عالی در بستنی می شود.
در کل، باید خاطر نشان کرد که روغن پالم، روغنی با کیفیت خوب برای مصارف مختلف می باشد، ولی به منظور آنکه ترکیب اسید چرب در رژیم غذایی مطلوب باشد بهتر است مکمل اسیدهای چرب (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) 3 (اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه) از منبع پنبه دانه و روغن آن یا روغن (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) دریافت شود. در مطالعه ای نشان داده شد که ترکیبی از روغن ماهی و پالم در رژیم غذایی به صورت هم افزا چربی های خون، لیپوپروتئین ها و سایر عوامل خطر بیماری های قلبی – عروقی را بهبود می بخشد. به همه دلایل ذکر شده روغن پالم به عنوان یک روغن بهداشتی می تواند نیاز به روغن را برطرف سازد.
در کل روغن پالم دارای ویژگی های زیر می باشد:
· میزان اسید چرب اشباع حدود %47-41
· میزان اسید چرب امگا9 حدود %44-36
· میزان اسید چرب امگا6 حدود %12-5/6
· میزان اسید چرب امگا3 حدود %5/.
روغن ذرت:
ذرت گیاهی از خانواده گیاهان علفی است.این گیاه قدیمی ترین غله کشت شده در آمریکا بوده و مکزیک مبدأ این گیاه است و منبع غذایی اصلی در تمدن های اولیه در نیمکره غربی بوده در حال حاضر گیه اصلی در تأمین غذا در ایالات آمریکا می باشد.
نظیر بسیاری از دانه های خوراکی ذرت در درجه اول برای نشاسته و پروتئین موجود در آن (به ترتیب 78-61درصد و 12-6درصد) کشت می شود و در حدود 80درصد آن در جوانه 15درصد در آندوسپرم 3/1درصد در پوست و 7/0درصد در برجستگی کلاهک قرار دارد.
جوانه ذرت قسمت غنی از روغن ذرت است که قبل از روغنکشی به طریق خشک یا مرطوب از مغز دانه جدا و روغن آن استخراج می شود.
روغن ذرت تولید شده در کشورهای متفاوت دارای ویژگی های متفاوتی می باشد ولی به طور متوسط به صورت زیر می باشد:
· میزان اسید چرب اشباع حدود %12
· میزان اسید چرب امگا9 حدود %8/25
· میزان اسید چرب امگا6 حدود %8/59
· میزان اسید چرب امگا3 حدود 1/1
روغن زیتون:
روغن زیتون یکی از قدیمی ترین روغن های خوراکی است که بیشتر در کشور های حاشیه دریای مدیترانه تولید(از فلسطین و سوریه تا یونان) و مصرف می شود روغن زیتون از درخت همیشه سبز اولئا اروپا از خانواده زیتون که متجاوز از 400 گونه بوده و به وسیله استخراج مکانیکی حاصل می شود.
در ابتدا ار کشت زیتون موادی برای سوخت و روشنایی ، ماده روان کننده ، پمادهای جلدی و غیره تهیه شده و چوب درخت زیتون به عنوان هیزم برای سوخت و میوه آن بصورت نمک زده استفاده می شود بعدها میوه زیتون در نیمه اول قرن نوزدهم ، همراه با پیشرفت فن آوری و علم کشاورزی به نقطه اوج خود رسید.
روغن زیتون که همه جا به حافظ سلامتی معروف است، پرفروشترین روغن در آمریکا و سایر نقاط جهان شناخته شده است. آنچه باعث محبوبیت این روغن شده است، طعم و بوی خاص و ترکیبات مفید آن برای سلامتی می باشد.
به دلیل گسترش مصرف رژیم غذایی خاص مدیترانه ای که در یونان، ایتالیا و اسپانیا مورد استفاده قرار گرفته است، یونان را به عنوان زادگاه شناخته شده این میوه روغنی می دانند.
بسیاری معتقدند که ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، در یونان از این روغن برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و سکته استفاده می شده است.
جالب است بدانید که زیتون در قرن ۱۶ قبل از میلاد در یونان به کشت می رسیده است و کم کم به تمامی نقاط دنیا معرفی شده. به طوری که، کم کم در سراسر اروپا شناخته شده و در سال ۱۴۹۲ به ایالات متحده رفته و در سال ۱۵۶۰ در مکزیک، پرو، شیلی و آرژانتین تولید شده است.
امروزه گسترش مصرف رژیم غذایی مدیترانه ای به جایی رسیده است که این میوه حتی در جنوب آفریقا، استرالیا، ژاپن و چین نیز مورد استفاده قرار می گیرد. زیتون، از آن میوه هایی است که به مزاج همه سازگار نیست، اما بسیاری از افراد کاهش مصرف این میوه را قیمت بالای آن می دانند نه بوی خاص آن.
زیتون و سرطان:
دانشمندان شیکاگو می گویند، استفاده از روغن زیتون می تواند از پیشرفت سرطان سینه جلوگیری کند، آنها معتقدند که وجود اسید چربی به نام اولئیک اسید این خاصیت را به روغن زیتون داده است. محققان دانشگاه نورت و سترن شیکاگو در مطالعات آزمایشگاهی خود به این نتیجه دست یافته اند که، اسید چرب موجود در این روغن از فعالیت ژنی که عامل اصلی ابتلا به سرطان سینه است، جلوگیری می کند و مانع رشد بی رویه تومورهای سرطانی می گردد.
جالب است بدانید که این روغن نه تنها از رشد تومور جلوگیری می کند بلکه اثر داروهای ضد سرطانی را افزایش داده و اثر بخشی آنها را چندین برابر می نماید. استفاده از روغن زیتون در رژیم غذایی مدیترانه ای موجب شده که میزان ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان سینه و حتی پیری در میان مصرف کنندگان این رژیم غذایی به حداقل خود برسد. البته باید تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت پذیرد تا بتوان از این روغن در جهت کاهش ابتلای زنان به سرطان سینه استفاده کرد.
مسکن دردها:
آیا فکر می کردید که روغن زیتون مانند ایبوبروفن و آسپیرین خاصیت تسکین دهنده درد را داشته باشد؟ محققان عقیده دارند که وجود ترکیبات شیمیایی موجود در روغن زیتون طبیعی خواص کاهش دهنده درد را به آن داده است. آنها معتقدند که استفاده از ۵۰ گرم از این روغن ۱۰ برابر ایبوبروفن درد را تسکین می دهد. آنها می گویند، در روغن زیتون ترکیبات ضد التهابی .وجود دارد که از شدت سردرد هم می کاهد. به این دلیل استفاده از رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند شدت درد را کاهش داده و کارایی افراد را بالاتر ببرد. جالب است بدانید که، در زیتون تازه ترکیبی به نام اولکانتال وجود دارد که از فعالیت آنزیم های التهابی جلوگیری کرده و مانند داروهای ضد التهابی عمل می کند.
بیمه سلامت قلب:
یک تیم تحقیقاتی اسپانیایی در مطالعه ای به این نکته دست یافته اند که وجود ترکیباتی به نام فنول ها به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدان های گوناگون به دلیل غیرفعال کردن رادیکال های آزاد از ابتلا و پیشرفت بیماری های قلبی عروق می کاهد.
دکتر ژوان روانو و همکارانش معتقدند که وجود ترکیبات فنولیک در این روغن موجب بروز این خواص معجزه آسا در برابر بیماری های قلبی شده است. آنها در مطالعه خود بر روی ۱۲ بیمار با کلسترول بالا دریافته اند که این روغن حتی می تواند از میزان کلسترول بد نیز بکاهد و یکی از عوامل گسترش دهنده بیماریهای قلبی عروقی را از میان بردارد. آنها وجود اسیدهای چرب کوتاه زنجیره را از عوامل کاهش دهنده کلسترول بد (LDL) دانسته و روغن زیتون را به عنوان یک روغن مفید در تهیه غذای بیماران قلبی قلمداد می نمایند.
راز طول عمر با رژیم غذایی مدیترانه ای:
تا چه اندازه با رژیم غذای مدیترانه ای و اثرات آن آشنایی دارید؟ این رژیم غذایی در کشورهای منطقه دریای مدیترانه (یونان، ایتالیا و اسپانیا) رواج دارد. در این رژیم غذایی افراد از گوشت قرمز به کمترین میزان(ماهانه ۱ تا ۲ وعده) استفاده می کنند، آنها برای تامین پروتئین مورد نیاز خود از انواع ماهی ها استفاده می نمایند. به علاوه میوه و سبزیجات به وفور مصرف می شود و برای پخت غذاها از روغن زیتون استفاده می گردد.
دانشمندان با مطالعه ای که بر روی این رژیم غذایی به انجام رسانده اند، دریافته اند که، استفاده از روغن زیتون عامل افزایش طول عمر افرادی است که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کنند. آنها معتقدند که استفاده از این رژیم غذایی ابتلا افراد را به سرطان ریه و سینه که از شایع ترین نوع سرطان ها هستند، کاهش داده است. بالا بودن نقطه دود روغن زیتون باعث می شود که متخصصان تغذیه، روغن زیتون را مناسب ترین روغن برای سرخ کردن بدانند. ضمن اینکه بیماران دیابتی نیز می توانند از این روغن استفاده کنند.
به طور کلی روغن زیتون دارای ویژگی های زیر می باشد:
· میزان اسید چرب اشباع حدود %24-9
· میزان اسید چرب امگا9 حدود %83-55
· میزان اسید چرب امگا6 حدود %21-5/3
· میزان اسید چرب امگا3 حدود %1

و بطور کلی دارای خواص زیر می باشد:
· موجب کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول مفید (HDL)
· از انسداد عروق قلبی جلوگیری کرده مانع سکته قلبی و مغزی می گردد
· موجب آرامش اعصاب و کاهش تنش های عصبی می شود
· از پوکی استخوان در سنین بالا جلوگیری و باعث بهبود نرمی استخوان در کودکان می شود
· بخصوص مصرف یک قاشق غذاخوری در ناشتا اثر معجزه آسایی بر دستگاه گوارش و کبد (از بین بردن سنگ صفرا) دارد
· موجب لطافت شفافیت و روشنی پوست شده و از بعضی بیماریهای پوستی جلوگیری می کند.

طبقه بندی روغن زیتون:

روغن های زیتون صنعتی را می توان بر اساس خواص شیمیایی و روش تهیه به انواع مختلفی طبقه بندی نمود:

کاملاً خالص

این روغن زیتون را از مرحله ی ابتدایی فشردن زیتون به دست می آورند و پ.هاش آن بین 5/0 تا 1 درصد می باشد.
خالص

این روغن هم به طریقه روغن کاملاً خالص تهیه می شود، فقط پ.هاش آن 5/1 تا 2 درصد است.
نیمه خالص

مخلوطی از روغن کاملاً خالص و خالص که پ.هاش آن تا 3/3 درصد می باشد.
خالص لامپانت

روغن زیتون خالصی که پ.هاش آن بیش از 3/3 درصد باشد که یا آن را تصفیه می کنند و یا برای مصارفی غیر از مصارف خوراکی آن را به کار می برند.


روغن تصفیه شده

که از مخلوط روغن خالص و روغن تصفیه شده به دست می آید.

روغن های زیتون خالص را تنها با استخراج به طریق فیزیکی تهیه می کنند.

در میان روغن های زیتونی که توضیحشان در بالا آمد، روغن زیتون کاملاً خالص دارای ارزش غذایی بالایی بوده و برای (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) مفید است. این نوع روغن زیتون، مزه گل می دهد.


مشخصات روغن زیتون صد در صد خالص:
· در فاصله زمانی 10-7 دقیقه کاملاً جذب پوست بدن می شود.
· در دمای کمتر از 9 درجه بصورت کامل جامد می شود. (در یخچال)
· یک قاشق غذاخوری از روغن را ته حلق ریخته و همزمان با فرو بردن در صورتیکه تندی در حلق خود احساس کنید مطمئن باشید پول خود را هدر نداده اید و برای سلامتی خود پس انداز کرده اید.

روغن کنجد:
کنجد یکی از قدیمی ترین گیاهان کشت شده در جهان بوده و همراه با نارگیل قدیمی ترین محصول روغنی مورد استفاده بشر است.
کنجد گیاهی است یکساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک است. برگهای آن بیضی ، باریک و نوک تیز است. گلهای آن به رنگ سفید و یا قرمز بطور تک‌تک در کناره برگهای قسمت انتهایی ساقه ظاهر می‌شود. میوه این گیاه به صورت کپسول و محتوی دانه‌های کوچک و مسطح و بیضوی است که دانه کنجد نامیده می‌شود و قسمت مورد استفاده این گیاه است. وطن اصلی کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است. در حال حاضر چین بزرگترین تولید کننده کنجد در دنیا می‌باشد. در ایران نیز مقداری کنجد تولید می‌شود که بیشتر آن به مصرف تهیه روغن و حلوا می‌رسد.







کنجد دارای (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) ، ویتامینهای B,D,E,F و لسیتین می‌باشد. مقدار روغن آن در حدود 50% است. روغن کنجد مرکب از حدود 70% اسیدهای جرب اشباع نشده مانند لینولئیک اسید ، ‌اولئیک اسید و مقداری اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید پالمتیک و آراشیدیک اسید می‌باشد. روغن کنجد یکی از روغنهای اشباع نشده و مفید برای بدن است و در آمریکای شمالی و کانادا به مقدار زیاد مصرف می‌شود و دلیل آن این است که این روغن نه فقط کلسترول بدن را بالا نمی‌برد بلکه آنرا کاهش می‌دهد.
تجارت جهانی کنجد تا شروع قرن اخیر تنزل داشته و تقاضای جهانی برای کنجد معمولاً بیشتر از تولید جهانی آن بوده است. فرانسه که عملاً تمام محصول کنجد صادراتی هند را در اختیار دارد ، در واقع روغن گیری از این دانه را این دانه را در انحصار خود دارد.
به جز هندوستان کشورهای چین ، میانمار ، سودان و کشورهای امریکای لاتین و در رأس آنها مکزیک در فهرست کشورهای صادرکننده دانه کنجد قرار دارند.
در ایران نیز در سال گذشته برای اولین بار تولید و به بازار عرضه گذشت.

برخی از خواص روغن کنجد:
· کاهش دهنده کلسترول بد (LDL) و افزایش جذب کلسترول مفید
· جلوگیری از تصلب شرایین و بسته شدن عروق و بروز سکته قلبی و سرطان سینه و پروستات و دستگاه گوارش
· کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا
· کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون و به تأخیر انداختن عوارض پیری و متعادل نگه داشتن وزن
· جلوگیری از بیماری مفصلی و آرتروز و بروز آب مروارید
· لطافت شفافیت و روشنی پوست شده به دلیل غنی بودن از VitE

روغن سبوس برنج:
روغن سبوس برنج محصولی شگفت‌انگیز است كه از پوسته خارجی و قهوه‌ای رنگ برنج كه با شلتوك متفاوت است، تهیه می شود.
تنها ۸ درصد از مقدار برنج آسیاب نشده را پوسته یا سبوس تشكیل می‌دهد اما همین مقدار حاوی ۱۵ تا ۲۰ درصد روغن است(مشابه میزان روغن در دانه سویا).
محتوای بالای كربوهیدرات‌ها، اسیدهای آمینه آزاد و آنزیم ها در روغن سبوس برنج باعث بروز مشكلاتی در مدت نگهداری آن می‌شود. برای روغن‌كشی باید از سبوس برنجی استفاده كرد كه ‌آنزیم‌های آن به طور مناسبی غیرفعال شده باشند. در همین زمینه بزرگ‌ترین مشكل صنعت تولید روغن خوراكی از سبوس برنج، توان انباركردن كم آن پیش از فرآیند استحصال است.
رطوبت سبوس، دما و رطوبت نسبی بالای انبار و بسته‌بندی نامناسب موجب فساد سبوس و تغییرات نامطلوب در روغن حاصله از آن می‌شود. با اعمال فرآیندهای حرارتی مناسب و موثر می‌توان از این فساد جلوگیری نمود.
روغن سبوس برنج حاوی اسیدهای چرب غیراشباع شامل ۸/۳۴ درصد اسید‌اولئیك، ۴/۳۴ درصد اسید‌لینولئیك، ۲/۲ درصد اسید‌لینولنیك و همچنین اسیدهای چرب اشباع شامل ۵/‌۲۱ درصد اسید‌پالمتیك و ۹/۲ درصد اسید‌استئاریك است.
كشور ما از معدود كشورهايي است كه در آن از محصولات فرعي كشت برنج از جمله سبوس برنج استفاده مطلوب و اقتصادي بعمل نمي‌آيد. سبوس برنج از فرآورده‌هاي جنبي كارخانجات برنجكوبي است كه حدود 10% وزني هر دانه شلتوك را شامل مي‌شود و حاوي 25-15 درصد روغن است.
اين روغن به جهت اثرات دارويي مثبت از جمله كاهش كلسترول و چربي خون، غذاي سلامتي و روغن قلب ناميده مي‌شود. مصرف روغن سبوس از تجمع پلاكتها در خون در نتيجه امراض قلبي/ عروقي جلوگيري مي‌كند. روغن سبوس برنج داراي نزديكترين تركيب چربيهاي توصيه شده توسط مجمع قلب آمريكا مي‌باشد.
خواص تغذیه‌ای:
ارزش تغذیه‌ای روغن سبوس برنج به دلیل داشتن اسیدهای چرب ضروری بالا است. تحقیقات نشان داده است كه مصرف این روغن در رژیم غذایی كلسترول و به‌ویژه كلسترول نوع ( LDLكلسترول بد) را كاهش داده وبا افزایش كلسترول نوع ( HDLكلسترول خوب) برای كسانی كه از رژیم غذایی كم‌چربی پیروی می‌كنند، ایده‌آل است.
روغن سبوس برنج، 62 درصد از كلسترول مضر خون را كاهش مي دهد.
به گفته محققان در روغن سبوس برنج نوعي تركيب طبيعي وجود دارد كه موجب كاهش كلسترول خون مي شود.
پژوهشگران معتقدند نوعي ويتامين در اين روغن وجود دارد كه خاصيت ضدسرطاني و ضدعفوني دارد.
تندی اكسایشی(طعم تندی كه به علت اكسیداسیون روغن ایجاد می‌شود) معمول‌ترین نوع فساد روغن است كه واكنش اسیدهای چرب غیراشباع با اكسیژن موجب بروز آن می‌شود. سبوس برنج از نظر پایداری اكسیداسیونی بسیار عالی است، این پایداری با آنتی‌اكسیدان‌های مختلف طبیعی موجود در آن ارتباط دارد.
از جمله آنتی‌اكسیدان‌های موجود در روغن سبوس برنج می‌توان به ویتامین E و اوریزانول اشاره كرد. وجود این آنتی‌اكسیدان‌ها برای طولانی‌مدت پایداری اكسیداسیون را در هر دو دمای بالا و پایین حفظ می‌كنند و موجب ماندگاری بالای غذاهای پخته شده با روغن سبوس برنج می‌شوند. همچنین كلسترول خون را نیزكاهش می‌دهند.
مطابق توصیه سازمان بهداشت جهانی تركیب مناسب دریافتی از انواع اسیدهای چرب در رژیم روزانه برابر است با <۱۰ : ۱۵-۱۰ : ۱۰( > اسیدهای چرب اشباع، اسیدهای چرب غیراشباع بایك پیوند دوگانه و اسیدهای چرب غیراشباع با بیش از یك پیوند دوگانه) كه در میان روغن‌های خوراكی موجود، روغن سبوس برنج به این تركیب نزدیك تر است. این روغن نقطه دود بالاتری نسبت به سایر روغن‌های گیاهی دارد (۲۵۷-۲۴۵ درجه سانتی‌گراد).
این روغن به دلیل مقدار نسبتا بالای اسید لینولنیك نباید برای مدت زمان طولانی تحت حرارت بالا قرار بگیرد و یا در آشپز خانه و فروشگاه در مجاورت نور و حرارت باشد زیرا به پدیده بر گشت طعم در روغن منجر می‌شود.
روغن تصفیه شده سبوس برنج با رنگ روشن و طعم مطلوب، روغن مناسبی برای تولید سس مایونز و مصرف در صنعت مارگارین‌سازی، مصرف در سالادها و نیزتحت شرایط خاص، روغن مطلوبی برای سرخ كردن محسوب می‌شود.
همچنین به دلیل وجود آنتی‌اكسیدان‌های طبیعی در این روغن كه تغذیه‌كننده پوست، ضدپیری، ضدچروك و مناسب برای پوست هستند، در تهیه و تولید ضدآفتاب‌ها و لوازم آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
همچنين مسايل ايمني روغن سبوس برنج بوسيله كميته fda/who اداره امور دارويي و غذايي
سازمان بهداشت جهاني مورد بررسي قرار گرفته و ايمني آن براي مصرف انسان بدون هيچگونه
عوارض جنبي مورد تأييد قرار گرفته است.
اين روغن براي سالاد عالي و نيز براي مصارف پخت و پز و سرخ كردن
بسيار مناسب است. دماي دودي شدن آن بالاست كه از تجزيه اسيدهاي چرب در دماي بالا جلوگيري مي‌كند. گرانروي آن بالا بوده و موقع سرخ كردن روغن كمتري جذب مواد غذايي مي‌شود. مزه غذاهاي پخته شده را بهبود داده و سبب كاهش كلسترول مي‌شود. روغن سبوس برنج از مواد با درجه آلرژي زايي بسيار كم محسوب شده و در تغذيه كودكان مفيد است. دوام روغن سبوس برنج زياد است و به راحتي فاسد نمي‌شود. مصرف دو قاشق غذاخوري آن در روز ميزان كلسترول را در بزرگسالان كاهش مي‌دهد. اثر كاهس كلسترول بواسطه مصرف روغن سبوس از روغن زيتون بيشتر است.
پاسخ با نقل قول

5 تاپیک آخر توسط m azd k
تاپیک تالار آخرین ارسال کننده پاسخ نمایش آخرین پست
اولين داروي لاغري بدون نسخه مقالات و توصیه های پزشکی m azd k 0 878 21/12/2010 14:04
آب پرتقال از تشكيل سنگ كليه پيشگيري مي‌كند غذا و تغذیه m azd k 0 816 21/12/2010 14:03
پيشگيري از بيماري‌هاي ناشي از غذا مقالات و توصیه های پزشکی m azd k 0 723 21/12/2010 14:02
زهر ماري به اسم كولا! مقالات و توصیه های پزشکی m azd k 0 766 21/12/2010 14:01
تاثير ويتامين e در کاهش دردهاي قاعدگي مقالات و توصیه های پزشکی m azd k 0 869 21/12/2010 13:59

پاسخ

سایت های اجتماعی



کاربران در حال دیدن تاپیک: 1 (0 عضو و 1 مهمان)
 

(نمایش-همه کاربرانی که این تاپیک را مشاهده کرده اند : 3
aysev, mousavi123, رضا رزمی
ابزارهای تاپیک جستجوی این تاپیک
جستجوی این تاپیک:

جستجوی پیشرفته

قوانین ارسال
شمانمی توانید تاپیک جدید ارسال نمایید
شمانمی توانید پاسخی ارسال نمایید
شمانمی توانید پیوست ارسال نمایید
شمانمی توانید پست های خود را ویرایش نمایید

کد بی بیفعال است
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کدهای HTML غیر فعال است

مراجعه سریع


زمان محلی شما با تنظیم GMT +4.5 هم اکنون 14:22 میباشد.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006 - 2014 ParsiKing. All Rights Reserved to Parsiking Group
دامین های زیر جهت ارائه خدمات در مالکیت سایت پادشاه ایرانی می باشد
parsiking.com - parsiking.biz - parsiking.org - parsiking.net - parsiking.in - parsiking.ir
vBCredits v1.4 Copyright ©2007 - 2008, PixelFX Studios