تالارهای پادشاه ایرانی

بازگشت   تالارهای پادشاه ایرانی > هنر > آشپزی > انواع چاشنی

پاسخ
 
ابزارهای تاپیک جستجوی این تاپیک

طرز تهیه انواع ترشی(فقط در این تاپیک)
  #1  
قدیمی 13/10/2007
آواتار باد صبا
باد صبا باد صبا آفلاین است
مدير بازنشسته بخش اخبار
 

نام: حسن
جنسيت: مرد
شغل: كارمند
محل سکونت: رشت
مدرک تحصيلی: ليسانس علوم اجتماعي
پست: 557
سپاس: 224
از این کاربر 212 بار در 163 پست سپاسگزاری شده
اعتراض ها: 0
به این کاربر 1 بار در 1 پست اعتراض شده
چوب: 287,455
ارسال پیغام Yahoo به باد صبا
طرز تهیه انواع ترشی(فقط در این تاپیک)

سعيده جامي

روزنامه ابتكار: پاييز نه تنها فصل آغاز مدرسه بلکه فصل درست کردن ترشي هم هست. بعضي از خانم ها دوست دارند ترشي را از بيرون تهيه کنند اما بهتر است اين کار را انجام ندهند، زيرا نه تنها بهداشتي نيست بلکه مطمئنا به خوشمزگي ترشي خانگي خودشان هم نمي شود. در مطلب زير تلاش شده چندين نوع ترشي به شما خانم هاي خانه دار آموزش داده شود تا در اولين فرصت آنها را تهيه کرده و سفره پاييز و زمستان تان را با ترشي هاي دست ساز خودتان رنگين کنيد.

ترشي انگور

مواد لازم: سرکه 1 ليتر، نمک به مقداري، انگور 500 گرم و شيره مقداري.
نکته: اين ترشي مخصوص قزوين و نام محلي آن گله ترشي است و با کمي دقت در تهيه آن ترشي بسيار مطلوبي آماده مي شود و انگور در آن نهايت تازگي مي ماند و در غير فصل انگور مطلوب و جالب است. براي تهيه اين ترشي از انگورهاي گرد و سفيد که پوست آنها کلفت است استفاده مي کنيم.
طرز تهيه: خوشه هاي انگور را با قيچي کوچک مي بريم و دقت مي کنيم حبه هاي آنها جدا نشود. بعد انگور را مي شوييم و در آبکش مي ريزيم تا آب آن برود و خشک شود. سپس انگور را در کوزه مي چينيم و سرکه سفيد خيلي خوب را با کمي نمک مي جوشانيم و داخل کوزه را با سرکه پرمي کنيم به طوري که روي انگور را کاملا بپوشاند(البته سرکه جوشانده بايد اول سرد و سپس روي انگور ريخته شود) بعد در کوزه را محکم مي بنديم. اين ترشي را در شيشه هاي تمام گشاد و دردار هم مي توان تهيه کرد. ممکن است در سرکه انگور مقداري شيره ريخت و سپس جوشاند اما به حدي که زياد شيرين نشود در اين صورت بايد نمک آن بسيار کم و غير محسوس باشد.

ترشي پوست پرتقال

مواد لازم: سرکه 1 ليتر، نمک مقداري، پوست پرتقال 400 گرم، فلفل مقداري و پوست نارنج مقداري.
طرز تهيه: پوست پرتقال يا نارنج را بدون گرفتن قسمت سفيدي آن، دو بار در آب مي جوشانيم و 24 ساعت در آب سرد مي گذاريم بماند و گاهي آب آن را عوض مي کنيم تا تلخي آن کاملا گرفته شود. بعد پوست ها را روي پارچه پهن مي کنيم تا رطوبت آن از بين برود بعد آن را از چرخ رد مي کنيم و مقداري سرکه به طوري که روي پوست ها را بگيرد روي آن مي ريزيم و چند جوش مي دهيم تا سرکه کاملا به خورد پوست ها برود و کمي غليظ شود. بعد مقدار کمي نمک و فلفل در آن مي ريزيم و خوب مخلوط مي کنيم. ممکن است به اين ترشي مقداري خلال پرتقال يا نارنج تلخي گرفته اضافه کنيم، در اين صورت وقتي پوست هاي تلخي گرفته را چرخ کرديم با کمي خلال مخلوط مي نماييم و مي جوشانيم.

ترشي پوست ليموترش

مواد لازم: سرکه 3 ليتر، نمک مقداري و پوست ليموترش يک کيلوگرم.
طرز تهيه: براي تهيه اين ترشي مي توانيم از پوست هاي ليموترش که آب آن را گرفته ايم استفاده کنيم. داخل پوست هاي ليمو را کاملا خالي و تميز مي کنيم، براي هر يک کيلو پوست ليمو 3 کيلو سرکه در نظر مي گيريم. پوست هاي ليمو را دو بار در آب مي جوشانيم و يکي دو روز در آب سرد قرار مي دهيم و چند بار آب آن را عوض مي کنيم تا تلخي آن گرفته شود. بعد پوست هاي ليمو را در صافي مي ريزيم و روي پارچه پهن مي کنيم و دو سه روز مي گذاريم بماند تا رطوبت آن کاملا گرفته شود. ممکن است کمي نمک روي ليمو بپاشيم که رطوبت آن بهتر گرفته شود و احيانا پوست ليموترش خراب نشود. بعد پوست ليمو را در شيشه مي ريزيم و سرکه را چند جوش مي دهيم و داخل شيشه را از سرکه مزبور پرمي کنيم.

ترشي خرما

مواد لازم: خرما يک کيلوگرم، نمک مقداري، سماق 500 گرم، آب تمر 500 گرم، آب ليموترش 1 فنجان، سير 2 عدد، ادويه 4 قاشق مرباخوري، دارچين 2 قاشق مرباخوري و فلفل 2 قاشق مرباخوري.
طرز تهيه: سماق را دو سه ليوان آب خيس مي کنيم و مي گذاريم رسوب کند و آب آن ترش شود. تمبر هندي را نيز در يکي دو ليوان آب خيس مي کنيم(حدود 24 ساعت بايد بماند) تا آب تمبر نيز ترش شود. آب سماق و آب تمبر را صاف مي کنيم و با آب ليمو مخلوط کرده و چند جوش مي دهيم. بعد خرما را از چرخ رد مي کنيم و با آب سماق و تمبر و آب ليموي جوشيده مخلوط مي کنيم. براي اينکه خرما کاملا حل شود ممکن است اين مخلوط را يکي دو جوش بدهيم. بعد با ادويه مخلوط مي سازيم و درصورتي که بخواهيم سير مصرف کنيم سير را با کمي آب ليمو چند جوش مي دهيم، بعد خوب مي کوبيم و با ترشي مخلوط مي نماييم.
نکته: اين ترشي بدون سرکه تهيه مي شود و بسيار مطلوب مي باشد و براي اشخاصي که نسبت به سرکه حساسيت دارند بيشتر قابل استفاده است.

ترشي شور فلفل دلمه اي

موادلازم: فلفل دلمه اي قرمز 13 عدد(حدود 2 کيلوگرم)، سرکه سفيد يک ليتر(حدود چهار پيمانه)، دانه فلفل سياه يک قاشق سوپخوري، ساقه جعفري شش تا هفت، آويشن سه ساقه، برگ بو دو عدد و نمک يک قاشق سوپخوري.
طرز تهيه: فلفل دلمه اي ها را خوب شسته و خشک کنيد. آنها را از طول به چهار قسمت برش بزنيد و دانه هاي فلفل را خارج کنيد. فلفل ها را به صورتي که پوست شان به طرف بالا باشد در يک سيني بچينيد و چند دقيقه در گريل قرار دهيد تا پوستشان ترک بخورد. از گريل خارج کنيد و چند دقيقه کنار بگذاريد تا کمي سرد شوند سپس پوست فلفل را جدا کنيد. فلفل ها را در شيشه هاي گرم که استريل شده اند بريزيد. سرکه، فلفل، سبزيجات و نمک را در ظرفي ريخته روي اجاق گاز قرار دهيد تا به جوش آيد. آن را پنج دقيقه بدون درپوش بجوشانيد و سپس همان طور داغ در شيشه ها روي فلفل بريزيد تا سطح روي فلفل را بپوشاند. پس از سرد شدن ترشي، در ظرف ها را محکم ببنديد. اين ترشي را در جاي خنک و خشک به مدت 6 ماه مي توانيد نگهداريد و پس از بازکردن در هر شيشه آن را در يخچال نگهداري کنيد.

نازخاتون

موادلازم: بادمجان کبابي شده 1 کيلو، گوجه فرنگي 3 عدد، سير 1 بوته، آب غوره 1/5 ليوان، ريحان ناز خاتوني يا(ريحان قرمز) چرخ شده 1 فنجان و نعناع خشک 2 قاشق.
طرز تهيه: بادمجان کبابي شده را خرد کرده و گوجه فرنگي را خرد مي کنيم سير را مي کوبيم و همه مواد(ريحان ناز خاتوني، نعناع و آب غوره) را با هم مخلوط مي کنيم. حال ترشي آماده است. اين ترشي را در همين لحظه مي توان استفاده کرد.
نکته: اين ترشي مازندراني ها است و مازندراني ها از اين ترشي مثل خورشت نيز استفاده مي کنند.

ترشي سبزي مخلوط

موادلازم: سرکه 1 ليتر، نمک قدري، بادمجان دو کيلوگرم، هويج يک کيلوگرم، گل کلم 1 عدد، لوبيا سبز 500 گرم، سيب زميني ترشي 500 گرم، موسير 300 گرم، کرفس خرد شده 3 فنجان، نعناع 100 گرم، جعفري ساطوري شده 100 گرم، گشنيز 100 گرم، ريحان 100 گرم و فلفل 100 گرم.
طرزتهيه: بادمجان ها را مي توانيم در فر يا روي آتش کبابي کنيم به حدي که پوست بادمجان به راحتي کنده شده و گوشت آن کاملا بپزد. بعد پوست بادمجان ها را ميکنيم و در الک يا آبکش چوبي مي چينيم و روي آن را پارچه مي کشيم و شيي سنگيني روي پارچه قرار مي دهيم تا آب بادمجان کاملا گرفته شود(بايد يک روز به اين طريق بماند) بعد بادمجان ها را روي پارچه مي چينيم باز هم يک روز مي گذاريم بماند تا رطوبت آنها کاملا گرفته شود، مقداري نمک روي آنها مي پاشيم و آنها را ساطوري مي کنيم و مقداري سرکه روي آنها مي ريزيم و به هم مي زنيم تا مايه کمي شل شود. بعد سبزي ها را تميز مي کنيم و مي شويم و رطوبت آنها را مي گيريم به طوري که به هيچ وجه مرطوب نباشد بعد از چرخ رد مي کنيم و بلافاصله در سرکه مي ريزيم تا سياه نشود. سپس خيار و هويج و گل کلم را و لوبيا سبز و سيب زميني ترشي و کرفس و فلفل سبز را پوست و ريشه گرفته و ريز خرد مي کنيم. کمي نمک به آنها مي پاشيم و آنها را روي پارچه اي پهن مي کنيم و يک روز مي گذاريم بماند تا رطوبت آنها نيز گرفته شود. بعد تمام مواد آماده شده را مخلوط مي کنيم و مقداري سرکه به حدي که ترشي زياد شل نشود به آن اضافه مي کنيم. ممکن است کمي گلپر کوبيده نيز به ترشي اضافه کنيم که عطر آن بيشتر شود. موسير را مطابق دستور ترشي موسير آماده مي کنيم، بعد داخل ترشي مي ريزيم.

ليته بادمجان

مواد لازم: سرکه 3 ليتر، نمک مقداري، ادويه مقداري، بادمجان مقداري، گشنيز مقداري، سيب زميني مقداري، موسير مقداري و ريحان مقداري.
طرزتهيه: براي اين ترشي مي توانيم از بادمجان هاي دلمه اي يا معمولي بدون تخم استفاده کنيم. بادمجان ها را در فر يا روي آتش کباب مي کنيم تا گوشت آن کاملا پخته شود. بعد آنها را پوست مي کنيم و کمي نمک مي پاشيم و روي پارچه مي چينيم تا کاملا آب آنها گرفته شود. بعد بادمجان ها را ساطوري مي کنيم و با کمي سرکه چند جوش مي دهيم و مقداري سبزي(نعناع، ترخون، ريحان، گشنيز) که به دقت تميز کرده و شسته و خوب خشک کرده ايم و از چرخ رد نموده و بلافاصله با کمي سرکه مخلوط مي کنيم و اين مايه را به بادمجان اضافه مي نماييم و مقداري ادويه و سياه دانه به آن اضافه مي کنيم.

ترشي انبه

موادلازم:سرکه نيم ليتر، نمک قدري، آب ليموترش نيم ليتر، انبه 500 گرم، رب گوجه فرنگي 250 گرم، زعفران 1/5 قاشق مرباخوري، هل 1/5 قاشق مرباخوري، دارچين 1/5 قاشق مرباخوري، خاک قند 1/5 قاشق مرباخوري.
طرز تهيه: چون معمولا انبه خشک در دسترس مي باشد لذا قبلا براي آماده کردن انبه خشک به طريق ذيل عمل مي کنيم. انبه را يک شب در آب ليمو حل مي کنيم و با رب گوجه فرنگي مخلوط مي نمائيم و زعفران سائيده و دارچين و هل کوبيده و خاک قند را اضافه مي کنيم، مقدار خاک قند و ساير ادويه جات بستگي به ذائقه ما دارد و به اندازهاي که دوست داريم مي توانيم کم يا زياد کنيم. بعد سرکه را مي ريزيم و به هم مي زنيم تا تمام مواد مخلوط شده و برشي کاملا جا بيفتد اين ترشي بايد کاملا غليظ و تقريبا سفت باشد.

ترشي هويج

موادلازم: هويج 2 کيلوگرم، سرکه 1 ليتر و نمک مقداري.
طرز تهيه: شيشه را با هويج پوست کنده پرمي کنيم و مقداري نمک لابلاي هويج ها مي پاشيم و شيشه را از سرکه خوب سفيد جوشانيده پرمي کنيم، ترشي بعد از 6 ماه قابل مصرف است ولي زمان بيشتر، مرغوبيت بالاتري خواهد داشت.

آخرین ویرایش 30/09/2011 توسط : alexandra در ساعت 04:45
پاسخ با نقل قول

5 تاپیک آخر توسط باد صبا
تاپیک تالار آخرین ارسال کننده پاسخ نمایش آخرین پست
۱۱ قانون اصلی در ارتباطات انسانی روانشناسی باد صبا 0 606 22/06/2012 17:07
اگر سوسك‌ها نبودند؟! حشرات و بندپایان باد صبا 0 686 22/06/2012 08:37
پردرآمدترین بازیگر زن هالیوود کیست؟ اخبار سینمای هالیوود باد صبا 0 576 22/06/2012 08:33
وقتي در رفاقت مي‌بازيم ... روانشناسی باد صبا 0 1073 01/07/2008 22:08
دلايل دزدي در كودكان‌ روانشناسی باد صبا 0 1117 01/07/2008 22:08


زیتون پرورده
  #2  
قدیمی 22/10/2007
آواتار dj_mahdi
dj_mahdi dj_mahdi آفلاین است
مدیر بازنشسته بخش موسیقی
 

نام: مهدي
جنسيت: مرد
شغل: دانشجو
محل سکونت: مشهد
پست: 1,319
سپاس: 346
از این کاربر 1,040 بار در 598 پست سپاسگزاری شده
اعتراض ها: 0
به این کاربر 5 بار در 4 پست اعتراض شده
چوب: 142,306
ارسال پیغام Yahoo به dj_mahdi
Smile زیتون پرورده


این دستور رو برای درست کردن زیتون پرورده تو خونه که هم مقبول باشه، هم طعمش به زیتون پرورده های شمال نزدیک باشه اینجا می ذارم.
زیتون پرورده توی شمال با ترکیب رب انار و گردو روغن زیتون و سبزی های محلی و افزودنی هایی مثل دونه انار خشکیده درست می شه. تو تهران و بقیه ی شهرها سبزی های تازه ی شمالی گیر نمی آد و دونه انار خشک هم ممکنه تو فروشگاه های محصولات شمال پیدا بشه، شایدم پیدا نشه! من خودم دونه انار خشک و رب انارم رو از شمال خریدم. شما هم سعی کنید حداقل رب انار رو از این فروشگاههای محصولات شمال و به صورت باز بخرین چون خیلی مزه اش متفاوته و رب انارای بسته بندی شده واقعاً به درد نمی خوره! برای سبزی هم جایگزین وجود داره که تو دستور می خونین.

مواد لازم
نیم کیلو زیتون هسته گرفته
یک پیمانه و نیم رب انار ( می تونین بسته به ذائقه تون کم و زیادش کنید)
250 تا 300 گرم گردو چرخ کرده ( بازم زیاد و کمیش به ذائقه تون بر می گرده!)
دو قاشق آبلیمو
یک قاشق مرباخوری نعنا خشک سابیده
یک قاشق چایخوری آویشن سابیده



2-1 قاشق دانه انار خشک (نبود نریزید، اتفاق بدی تو مزه ی زیتون نمی افته)
اگه زیتون شور و ترش بود 1 ساعت تو آب خیس کنیدش، مواظب باشید بیشتر تو آب نمونه چون بی مزه می شه ( هر چی زیتون کمتر شور باشه، کمتر باید تو آب بمونه، راه درستش اینه که نیم ساعت که گذشت بچشیدش و اگه یه شوری معمولی داشت از آب درش بیارین). زیتون رو بریزید تو سبد، آبش که رفت بریزید تو یه کاسه بزرگ و رب انار و آبلیمو رو اضافه کنید. خوب هم بزنید و بقیه مواد رو اضافه کنید. خوب که مخلوط کردین 1 ساعت بذارید تو یخچال تا خنک شه یا اگه عجله دارین همونطوری بخورین. میل خودتونه!
من روغن زیتون نمی ریزم تو این معجون ولی شما اگه دوست دارین ریختنش ضرری نداره (دو قاشق).
پاسخ با نقل قول

قارچ شور
  #3  
قدیمی 10/11/2007
آواتار KING
KING KING آفلاین است
رئيس كل

مدال افتخار پادشاه ایرانی 

 

نام: احمد بدیعی
جنسيت: مرد
شغل: مدیر داخلی دفتر تبلیغات
محل سکونت: مشهد
مدرک تحصيلی: کارشناسی IT
پست: 3,507
سپاس: 5,741
از این کاربر 9,439 بار در 2,183 پست سپاسگزاری شده
اعتراض ها: 0
به این کاربر 0 بار در 0 پست اعتراض شده
چوب: 8,407,791
ارسال پیغام ICQ به KING ارسال پیام AIM به KING ارسال پیغام MSN به KING ارسال پیغام Yahoo به KING
Exclamation قارچ شور

قارچ شور





مواد لازم :


قارچ1 کیلو
نمک 5 قاشق غذاخوری
سرکه نصف پیمانه
آب 5/1 لیتر
سبزیجات معطر، سیر و فلفل سبز به میزان لازم
طرز تهیه :


سبزی معطر شامل نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون است. ابتدا قارچ ها، سبزیجات، سیر و فلفل سبز را به خوبی بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آنها کاملا برود.
نمک و سرکه را در آب حل کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد( برای پاستوریزه شدن ). درب قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا سرد شود. سپس قارچ ها را در یک ظرف شیشه ای ریخته و بر روی آن سبزیجات معطر، سیر و فلفل سبز را قرار دهید. سپس آب و نمک و سرکه ی سرد شده را روی سبزیجات بریزید تا روی آنها را بپوشاند. درب ظرف را محکم بسته و در یک جای خنک به مدت 20 روز نگهداری قرار دهد. بعد ازاین مدت می توانید از شور استفاده کنید.
نکته:

رعایت پاستوریزه کردن همه اجزا بخصوص ظرف شیشه ای و درب آن، از ورود میکروب ها به داخل شور باید جلوگیری کرده و موجب سالم ماندن شورها می شود. همیشه خراب شدن شورها مثل کپک زدن یا له شدگی، به خاطر رعایت نکردن بهداشت است.
__________________
(فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند)
پاسخ با نقل قول

آموزش تهیه شور ترشی
  #4  
قدیمی 06/12/2007
آواتار ali_rv
ali_rv ali_rv آفلاین است
تازه وارد
 

جنسيت: مرد
شغل: نشسته زیر آفتاب - جفنگیات نویسی
محل سکونت: تهران - ناف نازی آباد
مدرک تحصيلی: اکابر
پست: 5
سپاس: 0
از این کاربر 12 بار در 7 پست سپاسگزاری شده
اعتراض ها: 0
به این کاربر 0 بار در 0 پست اعتراض شده
چوب: 0
آموزش تهیه شور ترشی

آموزش تهیه شور ترشی :

شور ترشی :

فصل پاییزه و موقع درست کردن شور . یکی از خوشمزه ترین ترشی های ایرانی که بیشتر مناسب غذاهایی مثل کوکو سیب زمینی و پلوهای مخلوط هست و بسیار خوشمزه . البته این ترشی بعلت داشتن نمک برای افرادی که به بیماریهای کلیوی و قلبی و فشار خون مبتلا هستن و یا کسانیکه براشون نمک منع شده و کودکان زیر 5 سال , اصلن مناسب نیست و قبل از تهیه به این موضوع دقت کنید . این ترشی رو در تمام فصل سال میشه تهیه کرد :

مواد مورد نیاز برای تهیه شور ترشی :
( این مقدار مواد برای یک دبه ده لیتری یا 6 عدد دبه 3 لیتری کفایت میکنه )

- گل کلم بزرگ : یک عدد .
- هویج : یک کیلو .
- کرفس به همراه برگ : 2 عدد کوچک .
- سیب زمینی ترشی : اختیاری – نیم کیلو .
- خیار سبز و قلمی یا خیار ریز مخصوص خیار شور : اختیاری – یک کیلو .
- سیر : 4 سر سیر .
- فلفل تند تازه / سبز یا قرمز : به مقدار دلخواه | 50 گرم .
- کلم قرمز : در صورت تمایل به قرمز رنگ شدن شور ترشی / اختیاری : یک عدد کوچک .
- سبزیجات معطر شامل : شوید – مرزه – ریجان – جعفری – گشنیز – ترخان : مجموعن یک کیلو .
( از هر نوع سبزی معطری میتونین استفاده کنین مثل ریحان و کشنیز و جعفری و شوید که اینها در همه کشورها تقریبن پیدا میشه و حتمن همه سبزیها مورد نیاز نیست )
- سرکه قرمز یا سفید : به ازای هر دبه 10 لیتری , یک استکان .
- دبه پلاستیکی : یک عدد ده لیتری .
* نمک : به توضیحات رجوع شود !!

طرز تهیه :

این ترشی در دو مرحله و حتمن در دو روز باید تهیه بشه . مواد باید حتمن پلاسیده بشن و یک پنجم از آبشون رو از دست بدن . ابتدا تمام مواد رو میشورین و بعد از رفتن آبشون خرد میکنین به هر شکل و اندازه ای که دوست دارین . برای زیبایی کار میتونین از کاردهایی که نقش های دالبری ایجاد میکنن برای خرد کردن هویج یا خیارها استفاده کنید . بعد از خرد کردن مواد , همه اونها رو درون یک آبکش بزرگ ریخته و کناری بذارین تا به مدت حداکثر 12 تا 24 ساعت در هوای اتاق بمونن تا کمی پلاسیده بشن و چروک بخورن .

مواد زیر باید جدا جدا نگهداری بشن :

سبزی ها رو پاک کنید و به همراه برگهای کرفس بعد از شستن , با هم مخلوط کنید و جدا از مواد نگهداری کنین . ( نباید خرد بشن )
سیرها رو پوست کنده و حبه حبه بذارین در کنار فلفل ها بصورت جداگانه .
کلم قرمز رو در صورتیکه دوست دارین رنگ شور شما قرمز خوشرنگ بشه , بکار ببرین و قسمت وسط یا آوند برگ ها که چوبی و سفت هست رو با کارد بریده و دور بریزین و برگها رو به اندازه مورد نیازتون خرد کنین و جدا بذارین .
سیب زمینی ترشی و خیار یک گرینه اختیاری هستن و بیشتر در داخل ایران کاربرد داره . خیلی ها فقط از هویج و گل کلم و کرفس استفاده میکنن که خوش خوراکتر هم هستن و بیشتر خورده میشن . پس اگه پیدا نکردین , هیچ اشکالی پیش نمیاد .

روز بعد , دبه یا دبه های خودتون رو که از قبل شستین و تمیز هستن رو جلوی خودتون بچینین . اگه از دبه های 3 لیتری کوچک استفاده کنین به مراتب بهتره . هم میتونین بعضی رو قرمز کنین و بعضی رو بی رنگ و هم اینکه جا دادن و مصرف اونها هم ساده تره . حالا طبق روش زیر دبه ها رو از مواد پر میکنیم :

- ابتدا یک مشت از سبزیجاتمون رو در کف دبه میریزیم و با فشار دست تخت میکنیم . 3 حبه سیر بصورت مثلثی روی سبزی ها قرار میدیم و 2 عدد فلفل سبز رو هم در کنار اونها میچینم , در صورت تمایل به تند شدن زیاد , تعداد فلفل ها رو بیشتر کنین ! حالا از موادی که شامل گل کلم و هویج و کرفس و ... هست روی سبزیها پر میکنین به اندازه ای که ارتفاع مواد از 10 سانت بیشتر نشه . در صورتی که بخواهین رنگ ترشی قرمز بشه یک لایه هم کلم قرمز روی این مواد بریزین حالا دوباره یک مشت سبزی روی مواد بریزین و با فشار دست خوب فشار بدین تا هم مواد پایین برن و هم سبزیها تخت بشه و بعد 3 حبه سیر و فلفل روی سبزیها بچنین و دوباره چیدن مواد ... !
به همین ترتیب عمل کنین تا برسین به دهانه دبه . دهانه دبه رو باید از سبزیجات بپوشونین . یعنی طوری مواد رو بچنین که آخرین لایه با سبزی بسته و کیپ بشه . نگران کیپ شدن بیش از اندازه نباشین چون وقتی آب نمک روی مواد ریخته میشه , مواد پایین میرد و جا باز میکنه .

حالا نوبت درست کردن آب نمک هست . توی یک قابلمه به اندازه حجم دبه یا دبه های خودتون آب بریزین و بذارین تا آب جوش بیاد .
** دقت : حتمن حجم قابلمه رو متناسب با حجم دبه انتخاب کنین طوریکه آب داخل قابلمه به اندازه ای باشه که دبه رو کاملن پر کنه و کم نیاد و مجبور نشین دوباره آب جوش بیارین . میتونین در صورت کوچک بودن قابلمه هاتون از 2 یا 3 قابلمه استفاده کنین و همزمان همه رو جوش بیارین !
وقتی آب قابلمه به جوش اومد و قل قل خورد , بهش نمک اضافه کنین . مقدار نمک باید طوری باشه که شوریش کمی آزار دهنده باشه موقع چشیدن ! اگه نمک کمتر از این میزان باشه , شور ترشی شما بد مزه و نرم میشه و مزه گندیدگی پیدا میکنه و اگه زیادی شور باشه , خیلی شور میشه و آزار دهنده ! برای مثال برای یک قابلمه 5 لیتری , 3 ملاقه نمک کفایت میکنه !
وقتی مقدار شوری اندازه شد , زیر قابلمه رو خاموش کنین و بذارین 5 دقیقه بمونه تا از قل بیافته . حالا با استفاده از یک ملاقه , کم کم دبه یا دبه ها رو پر کنین . اونقدر آب نمک توی دبه بریزین تا 2 – 3 سانت مونده به سر دبه , خالی باقی بمونه . در دبه رو نباید بذارین و بذارین سر دبه باز بمونه . حالا نیم ساعت صبر کنین تا کمی آب نمک داخل دبه خنک بشه . حالا مقدار سرکه ذکر شده رو بریزین روی سر دبه . مثلن برای یک دبه 3 لیتری , یک سوم یک استکان سرکه کافیه ! یا برای یک دبه ده لیتری یک ملاقه سرکه . وقتی سرکه رو ریختن , صبر میکنین تا آب نمک خنک بشه و بعد درب دبه رو ببندین اما خیلی کیپ نکنین و سفتش نکنین طوری باشه که در صورت کج کردن دبه , آب داخل دبه به آزادی بتونه بیرون بریزه !
** دقت !!! در این مرحله حتمن حتمن یه بشقاب سوپ خوری یا بشقاب گود زیر دبه قرار بدین و دبه رو تاریخ بزنین و در یک جای خنک و سرد قرار بدین ! علت گذاشتن بشقاب زیر دبه اینه که از یکی دو روز بعد آب نمک شروع به سر رفتن میکنه . معمولن بعد از 3 روز سر رفتن دبه قطع میشه . بعد از قطع شدن سر رفتن , درب دبه رو کاملن سفت و کیپ کنین و اونو در یک جای تاریک و خنک قرار بذارین . اگه جای دبه گرم باشه , شور مزه لهیدگی میگیره و شُل میشه و زیر دندون صدا نمیده !!! 15 روز بعد شور ترشی شما آماده ست . تنها نکته ای که باید در نظر بگیرین اینه که شور رو نمیشه بیشتر از 3 ماه نگهداری کرد و بعد از این مدت نرم و شل و بی میزه میشه و باید توی این مدت مصرف بشه و معمولن هم ترشی فصل زمستان هست و هر چقدر محل نگهداریش سردتر باشه , بیشتر میمونه . شور ترشی با کوکو سیب زمینی , لوبیا پلو , کلم پلو , ته چین , قیمه پلو و ... خیلی خوشمزه میشه .
پاسخ با نقل قول
2 کاربر زیر بخاطر پست مفید از ali_rv سپاسگزاری کرده اند :

ترشی نازخاتون
  #5  
قدیمی 07/12/2007
آواتار ali_rv
ali_rv ali_rv آفلاین است
تازه وارد
 

جنسيت: مرد
شغل: نشسته زیر آفتاب - جفنگیات نویسی
محل سکونت: تهران - ناف نازی آباد
مدرک تحصيلی: اکابر
پست: 5
سپاس: 0
از این کاربر 12 بار در 7 پست سپاسگزاری شده
اعتراض ها: 0
به این کاربر 0 بار در 0 پست اعتراض شده
چوب: 0
ترشی نازخاتون

نازخاتون :

بین خانواده ترشی جات , ترشی های محلی از اهمیت زیادی برخوردارن مخصوصن هم که اگه خیلی پر خاصیت و خوشمزه باشن ! بیشتر ترشی ها تقریبن هیچ ویتامینی ندارن و تنها خاصیتشون به علت وجود سرکه , و یا موادی که داخل سرکه قرار میگیره , مثل سیر , باعث تصفیه کردن خون و ضد سرطان بودنشون میشه و اینکه اگه به همراه غذاهای سنگین و چرب مصرف بشن , به هضم اونها کمک میکنن ! اما ترشی ای که اینجا توضیح میدم تقریبن میشه اونو نوعی دارو نامید که خاصیت ضد فشار خون و ضد چربی خون , ضد سرطان و ضد میکروب و هضم کننده غذا رو داره و از همه مهمتر بسیار ملایم و خوش طعم هست و موادش در همه فصل سال و در هر جایی پیدا میشه و همه اینها رو در ترشی نازخاتون با اصلیت مازندرانی پیدا میکنین . یک توضیح هم بدم و اونم اینه که این ترشی رو معمولن با عدس پلو میخورن :

مواد لازم :
- ریحان سبز : 100 گرم
- گلپر : به میزان دلخواه یا یک قاشق چایخوری
- سیر خام پوست کنده : 2 حبه
- بادمجان گوشتی متوسط و ترجیحن بدون تخم : 3 عدد
- آبغوره ترش : به مقدار لازم
- نمک به میزان دلخواه

طرز تهیه :
بادمجون ها رو بدون پوست کندن و یا کندن دُم , روی آتش زغال بریان یا کبابی کنید ! باید طوری باشه که پوستش بسوزه و وا بره ولی داخل و مغزش نرم و سبز مایل به قهوه ای باقی بمونه و نسوزه . در صورت نداشتن زغال میتونید بادمجونها رو لای فویل آلومینیمی بپیچین و داخل فر قرار بدین و بعد از مغز پخت شدن با گریل اونها رو برشته و کبابی کنید طوریکه پوستشون قشنگ بسوزه و داخلشون نرم و کبابی بشه و کمی بوی دود بگیره .
حالا بادمجانها رو در حالیکه یک آبکش زیر دستتون قرار دادین , زیر شیر آب بگیرین و پوستهاش رو راحت بکنین و گوشت کبابی شده بادمجون رو داخل آبکش بذارین تا آبش بره .
حالا بادمجانها و سیر و سبزی رو با هم داخل چرخ گوشت یا میکسر بریزین و بصورت پوره در بیارین . اگه از چرخ گوشت استفاده میکنین 2 تا 3 بار عمل چرخ کردن رو انجام بدین تا مواد کاملن له و مخلوط بشن . حالا این مواد رو داخل یک کاسه ریخته و به اونها نمک و گلپر و آبغوره اضافه کنید . آبغوره هر چقدر ترش تر باشه خوشمزه تر میشه . برای این مقدار حدود نیم لیتر آبغوره لازمه . بهتره کم کم بریزین و مخلوط کنید و اگر کم بود دوباره اضافه کنید و در آخر نمک رو اضافه کنید و بچشین . این ترشی نباید خیلی شل و یا خیلی سفت باشه و از فرنی کمی سفت تره !
این ترشی رو میتونید تا یکهفته داخل شیشه در بسته در یخچال نگهداری کنید . مورد مصرف این ترشی با انواع برنجهای مخلوط و کباب و هر غذایی که خودتون مایل هستین هست ولی غذای اصلی ای که اونو با این ترشی میخورن عدس پلو هست .

~~~~~~~~~~

این ترشی بخاطر وجود آبغوره چربی خون رو نابود میکنه و وجود سیر فشار خون رو پایین میاره و ضد سرطانه و گلپر هم تقویت کننده عمومی بدن هست و ریحان میکروب کش و دارای آنزیم هایی هست که باعث میشه سم غذاهای گوشتی رو از بین ببره . تهیه اون کمی دردسر داره اما مزه اون فراموش نشدنیه و با یکبار درست کردن مشتری همیشگی اون میشین . مخصوصن هم که خیلی ملایم و خوش طعمه .
پاسخ با نقل قول
4 کاربر زیر بخاطر پست مفید از ali_rv سپاسگزاری کرده اند :

همه چيز در مورد ادويه جات.
  #6  
قدیمی 23/06/2008
آواتار Manelly
Manelly Manelly آفلاین است
مدیر بازنشسته تالار لوازم خانگی
 

جنسيت: زن
محل سکونت: تهران
پست: 2,779
سپاس: 63
از این کاربر 706 بار در 561 پست سپاسگزاری شده
اعتراض ها: 0
به این کاربر 4 بار در 4 پست اعتراض شده
چوب: 169,683
همه چيز در مورد ادويه جات.

اگر غـذای فلفل دار و تند می خـورید، بـیـشتر عمر خواهید
کـرد. امـروزه، تـحـقـیـقات نـشـان مـــی دهد کسـانـی کــه
غـذاهــای فلفل دار با سسهای تند را در برنامه غذاییشان
جــا می دهند، سالم تر و طولانی تر از افرادی که غذاهای
تند نمی خورند زندگی خواهند کرد.
پـس بـه راهـتـان ادامـه بـدهیــد، مـقدار بیــشتری فلفل به
تخم مرغتان اضافه کنید و مقداری گالينا بلانكا روی استيك
بریزید. با اینکار زندگیتان را طولانی تر خواهید کرد.
پاسخ با نقل قول
کاربر زیر بخاطر پست غیر مفید به Manelly اعتراض کرده اند :

  #7  
قدیمی 23/06/2008
آواتار Manelly
Manelly Manelly آفلاین است
مدیر بازنشسته تالار لوازم خانگی
 

جنسيت: زن
محل سکونت: تهران
پست: 2,779
سپاس: 63
از این کاربر 706 بار در 561 پست سپاسگزاری شده
اعتراض ها: 0
به این کاربر 4 بار در 4 پست اعتراض شده
چوب: 169,683
تاریخچه انواع فلفل ها
ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــ
فرهنگ های بسیاری در سرتاسر جهان در طول سال ها از ادویه ها و سس های تند، نه فقط برای مزه، استفاده کرده اند. فلفل و ادویه های تند و سایر ادویه جات در ابتدا در تمدن های باستانی برای تزئینات و مصارف داروئی استفاده می شد. امروزه، ترکیبات بسیاری از غذاهای سنتی هنوز در امریکای لاتین، آسیا، خاورمیانه و آفریقا مورد استفاده قرار می گیرند. متداول ترین نوع فلفل که در سر تا سر جهان مورد استفاده قرار می گیرد، شیلی پِپِر یا همان فلفل قرمز است که بعد از نمک محبوب ترین ادویه به حساب می آید. این نوع فلفل ابتدا در پرو، مکزیک و توسط سرخپوستان امریکایی 1000 سال قبل از میلاد مسیح در قرن 15 و 16 استفاده می شد. فلفل قرمز و سایر انواع فلفل های ادویه دار توسط کاشفین به سایر جهانیان در اروپا، آسیا و افریقا معرفی شدند. </span>
اخیراً چین، ترکیه، نیجریه، اسپانیا و مکزیک بزرگ ترین تولید کننده های فلفل قرمز دز جهان هستند و محصولاتشان را به همه ی نقاط صادر می کنند. امروزه، یافتن این نوع فلفل ها و سایر ادویه جات تند کار بسیار ساده ای است. در هر سوپر مارکتی یافت می شود.
پاسخ با نقل قول

  #8  
قدیمی 23/06/2008
آواتار Manelly
Manelly Manelly آفلاین است
مدیر بازنشسته تالار لوازم خانگی
 

جنسيت: زن
محل سکونت: تهران
پست: 2,779
سپاس: 63
از این کاربر 706 بار در 561 پست سپاسگزاری شده
اعتراض ها: 0
به این کاربر 4 بار در 4 پست اعتراض شده
چوب: 169,683
چرا ادویه جات تند سلامتی بخش هستند؟
ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــ
تمام فایده ها و اثرات مثبت فلفل قرمز و سایر فلفل های تند در کپسای سین، شیره این فلفل هاست که تندی این فلفل ها نیز به خاطر وجود این ماده است. کپسای سین ماده ای بی بو و بی مزه است و از نظر علمی ثابت شده است که در بسیاری از موارد از قبیل فشار خون، کلسترول، درد مفاصل، (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) و مشکلات گوارشی برای سلامتی مفید است. </SPAN>
کپسای سین ابتدا درد را کمی تحریک می کند اما بعد شدت آن را کاهش می دهد. به این دلیل معمولاً از کپسای سین به عنوان درمانی مناسب برای رهایی از درد به خصوص برای درد های بعد از عمل جراحی، درد مفاصل، درد گلو و ناراحتی های (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) خاص استفاده می شود. اما فلفل ها تنها مواد تند مزه ای نیستند که سلامتی شما را بالا می برند. </SPAN>
زردچوبه که ماده اصلی بسیاری از سس های تند و کاری ها است و اولین بار در غذاهای خاور میانه، هند و آسیای جنوب شرقی یافت شده است، نیز بسیاری فایده ها از خود نشان داده است. </SPAN>
ماده اصلی زردچوبه، کارکامین است که پیشرفت بعضی امراض ویروسی را در بدن کند میکند. اخیراً هم نتایجی در مورد بروز بیماری آلزایمر نشان داده است و می تواند به عنوان دارویی جلوگیری کننده در این رابطه استفاده شود. </SPAN>
تحقیقات اخیر نشان می دهد که در فرهنگ هایی که در برنامه ی غذاییشان از فلفل و ادویه جات استفاده می کنند، بیماری های سرطانی و حملات قلبی و (فقط كاربران عضو مجاز به دیدن لینک ها هستند) کمتر اتفاق می افتد.
پاسخ با نقل قول

  #9  
قدیمی 23/06/2008
آواتار Manelly
Manelly Manelly آفلاین است
مدیر بازنشسته تالار لوازم خانگی
 

جنسيت: زن
محل سکونت: تهران
پست: 2,779
سپاس: 63
از این کاربر 706 بار در 561 پست سپاسگزاری شده
اعتراض ها: 0
به این کاربر 4 بار در 4 پست اعتراض شده
چوب: 169,683
غذاهای تند بخورید، بیشتر زندگی کنید
ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــ
گفته ميشود که فلفل قرمز و سایر ادویه جات تند باعث تنگی نفس، زخم معده و دل درد می شود. باید بگوییم که به جز تنگی نفس، از بيشتر ادویه جات و سس های تند در حقیقت برای علاج یا جلوگیری از این ناخوشی ها استفاده می شود. رژیم های غذایی که در آن ها بسیار از فلفل قرمز و سایر فلفل های حاوی کپسای سین و بسیاری ادویه های تند دیگر مثل زردچوبه استفاده می شود، سلامتی عمومی بدن را بالا می برد و ممکن است از خیلی بیماری های جدی و خطرناک جلوگیری کند.

فواید سلامتی زردچوبه و فلفل قرمز...</span>
پاسخ با نقل قول

  #10  
قدیمی 23/06/2008
آواتار Manelly
Manelly Manelly آفلاین است
مدیر بازنشسته تالار لوازم خانگی
 

جنسيت: زن
محل سکونت: تهران
پست: 2,779
سپاس: 63
از این کاربر 706 بار در 561 پست سپاسگزاری شده
اعتراض ها: 0
به این کاربر 4 بار در 4 پست اعتراض شده
چوب: 169,683
فواید سلامتی زردچوبه و فلفل قرمز
ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ــــــــ
</span>
  • کاهش فشار خون و کلسترول
  • کاهش سردرد ها و حملات میگرنی
  • افزایش سلامت قلبی و گردش خون
  • افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه کاهش وزن
  • کاهش ابتلا به سرماخوردگی، تب و سایر مشکلات تنفسی
  • افزایش تولید اندروفین و در نتیجه کاهش افسردگی
  • جلوگیری از تورم مفاص
  • فایده های تغذیه ای (فلفل ها و ادویه جات تند دارای ویتامین های A، C، بتا-کاروتین و سایر آنتی اکسیدان ها می باشد.)
  • بهتر کردن عملکرد دستگاه گوارش
پاسخ با نقل قول
پاسخ

سایت های اجتماعی

برچسب ها
ترشي, ترشی, درباره, سس, سیر, مایونز, مخصوص, مخلوط, ها, پنیر, کباب, کشمیری



کاربران در حال دیدن تاپیک: 1 (0 عضو و 1 مهمان)
 

(نمایش-همه کاربرانی که این تاپیک را مشاهده کرده اند : 8
alexandra, E.N, K_pantea, Queen, raya, می می, رزسبز, سری دیوی
ابزارهای تاپیک جستجوی این تاپیک
جستجوی این تاپیک:

جستجوی پیشرفته

قوانین ارسال
شمانمی توانید تاپیک جدید ارسال نمایید
شمانمی توانید پاسخی ارسال نمایید
شمانمی توانید پیوست ارسال نمایید
شمانمی توانید پست های خود را ویرایش نمایید

کد بی بیفعال است
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کدهای HTML غیر فعال است

مراجعه سریع


زمان محلی شما با تنظیم GMT +4.5 هم اکنون 15:30 میباشد.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2006 - 2014 ParsiKing. All Rights Reserved to Parsiking Group
دامین های زیر جهت ارائه خدمات در مالکیت سایت پادشاه ایرانی می باشد
parsiking.com - parsiking.biz - parsiking.org - parsiking.net - parsiking.in - parsiking.ir
vBCredits v1.4 Copyright ©2007 - 2008, PixelFX Studios